ВИДОВЕ БИЛБОРДИ 4Х3
Изработваме няколко вида билборди с размери на рамките 4х3 метра. Те са олекотени, стандартни, отворени (лястовица) и тристранни.

ОЛЕКОТЕНИ ВАРИАНТИ
Изготвяме евтини oлекотени варианти, които не отстъпват по здравина и качество на другите конструкции с тези размери. Те могат да имат различни видове основи, по-практични за места и обекти по европейски проекти и като информационни табла при строежи и други. Лесно могат да бъдат и едностранни. Научете повече за олекотените варианти

БАЗОВ МОДЕЛ
Най-разпространеният тип са стандартните 4х3м с декоративна рамка. Тя скрива джобовете и оптегачите на винилите. Рамката е цяла, неотваряема, като по този начин е по-солидна и издръжлива в ставнение със старите рамки с тежки отваряеми капаци.

ЛЯСТОВИЦА
Третият вид са така наречените отворени билбордове (лястовица) с 60 и повече градуса отвор на рамките. В повечето случаи те се изработват с тръбна основа и опростена във ферма рамка, на която се захващат винилите. Този вид конструкции се прилагат по пътни участъци със завои, където рамките и самата реклама сочи към пътникопотока. Те могат да бъдат със е без декоративни рамки.

ТРИСТРАНЕН ТИП
Тристранният тип билборди 4х3м също има тръбна основа и 3 бр. рамки, образуващи триъгълник. От този вид изработваме и въртящи, задвижвани с ел. двигател рекламоносители. Те имат електронни редуктори за контрол на скоростта и посоката на въртене, таймер за автоматично почасово включване, изключване и осветление т.н. Естествено предлагаме и статични варианти на базата на тип Лястовица.

Всички модели на съоръженията са проектирани за най-високо ветрово натоварване. Имат антикорозионна защита, възможност за избор цветове, монтиране на осветление, стандартен захват и обслужване на винилите.

Освен изброените варианти, изработваме и само рамки за монтиране на стени (калкани), директно върху земята и други. Предлагаме и сглобяеми модули, които можете да монтирате където пожелаете.

ИЗРАБОТКА И ДЕТАЙЛИ НА БИЛБОРДИТЕ
sp_a0571Различните видове съоръжения се състоят предимно от три основни модула – фундамент с арматурен модул, основа и рамка/и.
При процеса по изграждането, независимо на какъв вид съоръжение, се започва от арматурната заготовка, която се слага в предварително направения изкоп за фундамента. Те са с различни размери и както целият рекламоносител се изготвят по проект. След като се отлее бетона в изкопа с арматурната заготовка и фундамента е готов, се изчакват 10 дни ,за да може самият фундамент да добие здравина за монтажа на билборда.

sp_a0574Основата на билбордите с размери 4х3м бива тръбна, профилна, облечена с ламарина, и ферма. Тръбната основа разполага с планки или други приспособления за захват към рамката на билборда и към фундамента му. Основите с профили се срещат предимно при стандартните типове рекламоносители 4х3м и също разполагат с планки за захвати към останалите модули на борда. Фермите представляват профили или тръби, съединени помежду си с разпънки. С фермите се цели по-висока здравина, устойчивост и по-малко съпротивление на вятъра. Те се прилагат при изработката на рамките за олекотените варианти на 4х3м.

sp_a1468Рамките на рекламоносителите 4х3м се изготвят според типа билборд. Стандартните бордове имат скелет от П-образен профил с основни греди, разпънки, захвати на оптегачите и декоративни капаци. В долната си част имат планка за захват към основата на билборда. Останалите типове имат различни захвати, греди и разпънки, които са според проекта на съоръжението.
След като са готови транспортираните модули, основа и рамка се сглобяват на място преди монтаж. Те се повдигат с кран и основата се захваща към фундамента.